Forint alapú Kiváltó hitel

 

Meglévő hitelei magas törlesztő-részletének kedvező feltételekkel történő kiváltására, több Hitelintézet felé teljesítendő törlesztő-részletei összevonására Forint alapú Kiváltó hitelünk megoldást kínál!

 

A Kiváltó hitel a Takarékszövetkezeti Integráción kívüli pénzügyi intézménynél fennálló, lakáscélú vagy szabad felhasználású jelzálogkölcsönök, valamint fedezetlen személyi kölcsönök, áruhitelek, gépjárműhitelek célzott kiváltását szolgáló jelzálog típusú hiteltermék. A kiváltásnak minden esetben teljes körűnek kell lennie, a korábbi kölcsön nem maradhat fenn részlegesen sem.

 

A kölcsön törlesztését havi részletekben kell teljesítenie az Adósnak. A havi törlesztő részlet magában foglalja az esedékes kamat, és a tőketörlesztés összegét. A törlesztő részletnek az esedékesség napjáig jóváírásra kell kerülnie. Az első törlesztő részlet esedékessége a szerződésben rögzített napon esedékes. A további törlesztő részletek minden hónap ugyanazon napján esedékesek.


A hitelt nagykorú, cselekvőképes, fizetőképes jövedelemmel és befogadható fedezeti ingatlannal rendelkező, illetve harmadik, magánszemély által felkínált ingatlanfedezettel, természetes személyek igényelhetik.

 

Előtörlesztés

  • Előtörlesztésre az Adós bármikor jogosult. Előtörlesztéskor az Adósnak a Hirdetményben közzétett díjat kell megfizetnie. A Takarékszövetkezet az előtörlesztett összeget az alábbi prioritás szerint könyveli el a hitel törlesztésére: egyéb költség, késedelmi kamat, ügyleti kamat, tőke. A megváltozott törlesztő-részletről az ügyfelet értesíteni kell.

Végtörlesztés

  • Az adós a futamidő lejárata előtt bármikor visszafizetheti a teljes kölcsönösszeget.
  • Végtörlesztés esetén az ügyfél számára tájékoztató levelet kell küldeni, amely tételesen tartalmazza a fizetendő összegeket.
  • Végtörlesztéskor az ügyfélnek a Hirdetmény szerinti költséget kell megfizetnie.

 

  • Az előtörlesztési és végtörlesztési szándékot az ügyfélnek írásban kell jeleznie a Takarékszövetkezet felé az előtörlesztés és végtörlesztés időpontját megelőző tíz munkanappal, a pontos összeg és dátum megjelölésével.


A hitelkonstrukció részletes leírását a terméktájékoztatók tartalmazzák: 

Miért előnyös?

  • a hitelösszeg célzottan használható fel, akár több hitel egyidejű kiváltására, így a továbbiakban csak egy törlesztő-részletet kell fizetni
  • nem csak jelzálog alapú hitelek kiváltására alkalmas
  • kedvezőtlen kondícióval rendelkező, magas törlesztő-részletű hiteleit kedvezőbbre cserélheti
  • forint alapú, így nincs árfolyamkockázat
  • lakossági számlavezetés esetén, jövedelem jóváírásra vonatkozó feltétel teljesítése esetén kamatkedvezmény érvényesíthető

 

A Forint alapú Kiváltó hitel konstrukcióról, illetve a lakossági hitelezési tevékenység során felszámítandó jutalékokról, külön díjakról, egyéb költségekről az alábbi hirdetményben tájékozódhat:


A PILLÉR TAKARÉK Szövetkezet aktív üzletági hirdetménye

Szerződés minta


További információért keresse fel Takarékszövetkezetünk kirendeltségeit, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.