Önkormányzatok

Önkormányzati Számlavezetés

Önkormányzati Megtakarítások

Önkormányzati Hitelek

Az önkormányzatok szabad bankválasztásának lehetősége megnyitotta az utat a takarékszövetkezetek számára is, hogy a helyi jelenlétre alapozva kiterjesszék tevékenységüket az önkormányzati területre is.

Fontosnak tartjuk, hogy a települések életéhez szervesen kapcsolódjunk, a lakosság és a helyi vállalkozások kiszolgálásán túlmenően az önkormányzatok részére is a teljes pénzügyi szolgáltatási palettát kínáljuk, hiszen a bankválasztásnál a szolgáltatás minősége, szakmai színvonala és a pénzügyi tevékenység teljes köre fogalmazódik meg jogos elvárásként.

Meggyőződésünk, hogy az önkormányzatok kiszolgálása során nélkülözhetetlen a személyes ügyfélkapcsolat, a számlavezető hitelintézet helyi jelenléte, hogy a közvetlen ügyintézéssel ügyfeleink magas színvonalú és gyors kiszolgálása megvalósuljon.

Számlavezető körünkbe tartozik jelenleg 18 községi és 3 városi önkormányzat és intézményeik, a nemzetiségi önkormányzatok, a mikro-térségi társulások és az alapítványok számlavezetésével együtt.

A takarékszövetkezet üzleti stratégiájában az önkormányzati bankkapcsolatoknak továbbra is megkülönböztetett szerep jut. Folyamatosan fejlesztjük önkormányzatoknak kínált banki szolgáltatásaink körét, hogy az adott önkormányzat lehetőségeit, esetleges korlátait figyelembe véve kialakíthassuk az optimális konstrukciót.

Hitelezési tevékenységünk során az átmeneti forráshiányokat kezeljük éven belüli lejáratú (likvid) hitelekkel, de fejlesztési célú elképzeléseikhez is segítséget nyújtunk. Az EU-s és központi támogatások megelőlegezése, a beruházásokhoz szükséges saját erő finanszírozása is markáns eleme önkormányzati szolgáltatásainknak. További terveink között szerepel a környezetvédelmi és energia  megtakarítást célzó beruházások finanszírozásának kidolgozása.

Nem standard kondíciókat kívánunk kidolgozni, hanem ügyfélreszabott, az egyedi igényeket kielégítő szolgáltatást kínálunk önkormányzati partnereinknek. Ennek érdekében szakmai támogatást nyújtó kollégák segítik a kirendeltségekben dolgozók munkáját, akik a napi pénzügytechnikai kapcsolatokon túlmenően konstruktívan tudnak együttműködni az önkormányzatokkal.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy önkormányzati tevékenységünket is a mindenkor hatályos jogszabályok alapján végezzük, szigorúan betartva a Stabilitási törvényben és az önkormányzatok gazdálkodását szabályozó törvényekben, rendeletekben megfogalmazott irányelveket, szükség esetén együtt gondolkodva az önkormányzat vezetőivel.